Ajattelin nyt jakaa muutamia ruokaohjeitakin, koska olen yhtäkkiä ison keittiön myötä innostunut kovasti touhuamaan ruuan parissa.
Tänään tein kaapista löytyvistä aineksista Nallevuoaksi nimeämääni namnam-ruokaa.
400g jauhelihaa
2/3 pussia tummaa Nalle-pastaa
1 sipuli
pieni paprika
2 valkosipulin kynttä
tomaattimurskapurkki/-tölkki
2 dl ruokakermaa
n. 3 dl vettä
mausteita ja suolaa maun mukaan
juustoraastetta
Laita uuni päälle 200 asteeseen. Ruskista jauheliha wokpannussa tai kattilassa. Lisää joukkoon silputtu sipuli, murkatut valkosipulin kynnet sekä paloiteltu paprika. Kaada tomaattimurska, kerma ja vesi joukkoon. Kiehauta. Lisää pastat ja mausteet. Anna kiehua muutama minuutti. Kaada seos uunivuokaan (itse käytän hieman syvempää, mutta kaikki käy). Sekoita joukkoon pieni määrä juustoraastetta (oman maun mukaan) sekä ripottele myös hieman seoksen päälle. Uuniin noin 30 minuutiksi, jonka jälkeen kannattaa antaa vetäytyä huoneenlämmössä noin 5-10 minuuttia. Ja eikun herkuttelemaan 🙂 Maistui meidän pikkunassikallekin!
Koitan lisätä kuvan myöhemmin, jos muistan ja jaksan 😀